diumenge, 10 de novembre del 2013

LinkatServer com servidor de domini primari

En aquesta nova entrada he volgut mostrar com fer del servidor Linkat com un servidor de domini per clients windows ( PDC). Un dels avantatges que trobarien és que podem crear usuaris i grups en el servidor i no caldria crear-los un per un en el client, a més que cada usuari tindria una carpeta propia per deixar dades ( aquesta carpeta seria el seu perfil linux ).

El funcionament és relativament senzill si surt a la primera ja que, com es mostra en el video, només cal indicar que és un servidor de domini primari en la configuració de Samba del domini.

L'altre punt que veuriem és com aprofitar les carpetes compartides que ja ens dona el servidor que com diu en la wiki oficial:
AdministradorProfessoratAlumnatEditorsGestió
P-RW---
TRWRWRWRWRW
SRWRRRWR
M-RW---
GRW---RW

Administradors
Són els usuaris que poden realitzar qualsevol operació a les unitats compartides. Permisos de lectura i escriptura a qualsevol unitat de xarxa.
Alumnat
Principalment alumnes del centre que només tenen permís per escriure a la unitat compartida T.
Editors
Usuaris que poden escriure a la unitat compartida S.
Gestió
Usuaris, principalment de secretaria, que tenen accés per escriure i llegir a la unitat compartida G.
Professorat
Principalment format per professors, la seva funció és tenir permisos de lectura i escriptura a la unitat P i M.
Users
Usuaris del sistema, en principi tots els usuaris per defecte pertanyen a d'aquest grup.

Per tant només cal jugar amb els permisos que ja ens donen. També podem canviar els atributs de les carpetes dins de les unitats des del servidor identificant-nos com root i fent botó dret del ratolí i canviant els permisos ja que les carpetes compartides en windows hereten els permisos locals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada