dijous, 8 d’octubre del 2015

Emulant aplicacions natives de Windows: FactuSOL i ContaSOL

Potser de les apliacions més complertes i recomanables que he trobat ha sigut les eines de S DELSOL, programari de gestió PiME de descàrrega i instal.lació gratuïta tot i que el manteniment i el suport tècnic són de pagament. Però tot i així són una gran alternativa a altres.
El primer inconvenient que ens trobem és que només es pot instal.lar en Windows o això és el que sembla ja que mitjançant l'emulador de fitxers windows, podem portar aquest programa als nostres sistemes.

Primer descarregarem de la pàgina oficial el programari que dessitjem, per fer la prova, ho farem amb FacturaSOL.
Ara executem l'emulador Wine. Linkat 14.04 ja porta pre-instal.lat wine i winetricks que són els emuladors de paquets windows a Linux.

Abrim winetricks i instal.lem:

  • comctl32
  • jet40
  • mdac27
  • mdac28
  • mfc40
  • mfc42
  • vb6run

 El més provable és que no es descarregue automàticament el paquet mdac27 i esperarà a que el descarreguesem. Ho fem, el deixem en la carpeta que ens deixa preparada i tornema llençar winetricks per acabar la instal.lació.

Una vegada acabat d'instal.lar les DLL, ja podem instal.lar el programa amb:
msiexec /i facturasol.msi
 I ja veurem en l'escriptori l'accés directe al programa.

Potser, el primer inconvenient que trobarem és que s'instal.la en l'usuari actiu i no és accessible a tots els usuaris instal.lats, tot i que es pot fer canviat la carpeta d'instal.lació, però això faria la instal.lació molt més complicada.

Vos deixo un petit video demostratiu.


Crònica basada en:
http://cozorello.blogspot.com.es/2014/11/como-instalar-factusol-2015-en-ubuntu.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada