dilluns, 29 de setembre del 2014

Jclic - instal.lant llibreries i accedint en xarxa

Avui explicaré com connectar localment les aplicacions Jclic a la biblioteca creada en el servidor, en altres paraules, que cada equip de l'aula carregue unes activitats directament del servidor per estalviar ample de banda a internet.

El primer pas és verificar que tenim les carpetes compartides del servidor muntades al client i que cada client les tingui muntades ( per això tenim l'aplicació de Muntador d'Unitats ).

Després cal accedir com un usuari capaç de modificar la carpeta compartida de programari o on tinguessin la biblioteca d'activitats. Obririem l'aplicació local JCLIC i afegiriem una nova biblioteca ubicada al servidor ( com es mostra en el video ).

Ara accedirem a la web: 
http://clic.xtec.cat
i instal.larem una activitat ( com es veu al video). L'activitat s'instal.laria en la biblioteca compartida pel servidor i a partir d'ara seria visible per a tot client que es connecti a aquesta biblioteca.

D'aquesta manera ens estalviarem ample de banda de connexió a internet evitant que cada màquina carregui la mateixa activitat podent carregar-les totes des del servidor.

L'exemple pràctic pas a pas el veurem a continuació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada