diumenge, 13 d’abril del 2014

Google ChromeCast - Compartir multimedia amb la tele de manera social

Google Chromecast és un dispositiu que trenca barreres ja que per un preu molt baix de 35 € pot enviar i compartir contingut de certes aplicacions al teu televisor.

El funcionament d'aquest nou gadget de Google és molt senzill: Connectar-lo al port HDMI del teu televisor o monitor, i connectar-lo a un port USB o a la llum ( porta cable i adaptador ) i després configurar-lo des del dispositiu que vulgues, tant tablet, ordinador o mòbil instal.lant l'aplicació de Google Chromecast descarregant-la del Play Store ( ho fa automàticament ).

Una vegada ja està configurat, només caldrà obrir l'aplicació corresponent i veurem una nova icona que enviaria el contingut a la tele.

Avui en dia, les  aplicacions oficials que permeten treballar amb el Chromecast són Google Play Music, Google Play Movies i Youtube però es van afegint cada vegada més tot i no ser oficials.

Haig d'admetre que una de tantes utilitats que es pot donar és amb el youtube, fiquaré un cas molt pràctic:
Tenim un sopar amb convidats i a cadascú els hi agrada un tipus de musica o videoclips, dons només han de connectar-se a la nostra wifi i obrir, igual que nosaltres, instal.lar l'aplicació de Chromecast i obrir l'aplicació de Youtube que és la que estem utilitzant en comú. Una vegada oberta veuràn una nova icona a la part superior dreta que amb la que podràn connectar-se al nostre dispositiu i a partir d'aquí podràn afegir videos a una cua de reproducció.

Val dir que també tenim una extensió per Google Chrome, tot i ser en fase Beta que permet visualitzar tot el contingut d'una pestanya en el monitor tot i un bon retard en l'enviament.

El seu baix preu i ser de codi obert ha permés que cada vegada surtin noves aplicacions preparades per treballar amb Chromecast que permeten realitzar tasques "no oficials" com són el Mirroring ( visualitzar tot el que es mostra en el nostre dispositiu ), Gaming ( visuaitzar jocs instal.lats en la TV, tot i que amb una mica de retard ) i Casting ( visualitzar contingut especial, com canals de televisió o aplicacions especials com el Google Drive, Dropbox... ).

Deixo video que millor esplicaria el ChromeCast:

Podeu adquirir aquest dispositiu del :
Google Play per 35 € més despeses d'enviament.
Amazon per 35€ i enviament gratuït.

Web Oficial:
www.chromecast.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada