diumenge, 26 de febrer del 2012

Identifica el maquinari del teu equip

Avui vull dedicar-me a explicar quines maneres podem utilitzar per identificar el nostre maquinari que ens vindrà molt be per les vegades que formatessim el nostre equip i calgui tornar a instal.lar tot de nou i no tinguessim els control.ladors.

LSHW
En linux existeix l'ordre "lshw" que mostra tot el maquinari detectat encara que no el tingues instal.lat. Pots executar-la des de terminal des de una LiveCD o LiveUSB.
sudo lshw
I si volem tindre-ho en un fitxer:
sudo lshw > maquinari.txt
en el que resultarà un fitxer de texte amb el resultat de l'ordre.
Tenim altres ordres útils com:
lsusb - per al resultat de cada maquinari connectat per USB
lspci - per al resultat de cada maquinari connectat a PCI
Aquesta manera és més ràpida perquè no cal instal.lat cap programari, només utilitzar una distribució linux, preferiblement Ubuntu.

Si utilitzem Windows, recomano dos programes:
AIDA64 - Hi han dues versions i totes dues són demostratives però per una utilització... Et vindrà bé si no tens accés a internet i vols identificar el maquinari.



Drive Identifier - És un servei on-line totalment gratuït en el que només cal instal.lar un petit client executable i la mateixa pàgina identifica tot el teu maquinari, en càs de que no tingues el maquinari instal.lat, ell mateix et dona la possibilitat de descarregar des de la mateixa pàgina els control.ladors oficials per al sistema que vuilguis. L'únic "inconvenient" que hi ha és que has de tindre l'equip connectat a internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada